Neste

Teknikkurs

- 3 plasser
Flere kurs

Grunnkurs

16 timer - kr. 2750 .-

Kurset begynner med en innføring om selve kajakken, fornuftig bekledning, og rett bruk av kajakk og kajakkutstyr. Vi vil også komme innom tema som skadeforebygging, turpadling og pakking av kajakk.

 

Kurset går over en helg. Oppmøte lørdag kl. 10:00 på Litlebergen, og vi avslutter klokken 18:00, samme tid og sted søndagen.

 

Mesteparten av kurset vil selvsagt foregå på sjøen og vi skal øve på god padleteknikk og grunnleggende manøvrering av kajakken. I praksis betyr det at vi skal lære å padle fremover, bakover og sidelengs. Har du ikke prøvd sidelengspadling før? Det er både enklere og nyttigere enn du tror. I tillegg skal vi lære forskjellige måter å styre kajakken på, både ved hjelp av ulike åretak og ved effektiv bruk av kropp og kajakk. Her kan det være mye å lære, selv for padlere som allerede har noen års erfaring. 

 

Vi skal også lære mer om sikkerhet, både gjennom diskusjoner og gjennom praktiske øvelser. Blant annet skal vi øve på kameratredning av kantret padler. Du vil også få en introduksjon til egenredning som åreposeredning og cowboyredning. Og selvsagt blir det bading og god anledning til å prøve balanseøvelser og annen moro.

 

Dag en har vi hovedfokus på teknikk og øvelser.

Dag to legger vi opp som en tur hvor vi praktiseres tekinikkene vi har lært. Turmålet blir da bestemt av våre ønsker, vær, vind, bølger og annet vi som kajakkpadlere må ta hensyn til.

Du får låne kajakk med tilhørende padleutstyr og bekledning.

Ha alltid også med tørt skifte når du er ute i kajakk, det gjelder selvsagt også på kurs. Vi anbefaler alltid at du har med et ekstra sett ullundertøy og noe vindtett i en vanntett sekk eller pose. Vi selger vanntette poser i naustet vårt.

Etter kurset får du tildelt våttkort med grunnkurs-oblat, registrert i Norges padleforbund.

 

På kurset skal vi gjennomføre kameratredninger som er fysisk krevende.  Du må være i normal fysisk god form for å delta på kajakkurset.  Og du må kunne svømme. Aldersgrense 16 år. 

 

Oppmøtested

Om oss

Kajakkpilotene har spredd padleglede og kunnskap til over 1000 elever siden oppstarten i 2010. Vi gleder oss til å ta i mot deg i idylliske Litlebergen, enten på introkurs, grunnkurs, teknikkurs eller rullekurs.

 

På kajakkursene vil du treffe på de erfarne
instruktørene Stefan og Torleif.

Torleif og Stefan