Neste

- undefined plasser
Flere kurs

Grunnkurs 2023 dato kommer snart

16 timer - kr. 2750 .-

Kurset begynner med en innføring om selve kajakken, fornuftig bekledning, og rett bruk av kajakk og kajakkutstyr. Vi vil også komme innom tema som skadeforebygging, turpadling og pakking av kajakk.

 

Du får låne kajakk med tilhørende padleutstyr og bekledning på kurset. Kurset går over en helg på Litlebergen. Vi starter kl. 10.00 lørdagen og avslutter kl. 18.00.

Samme tid og sted søndagen.

 

Mesteparten av kurset foregår på sjøen. Vi skal lære ulike måter å manøvrere kajakken på, både ved hjelp av ulike åretak og ved effekttiv bruk av kropp og kajakk. Her kan det være mye å lære seg, selv for padlere som allerede har noen års erfaring.

 

Vi har sterkt fokus på sikerhet. Du vil lære kameratredning av kantret padler, og du vil få en introduksjon av egnredningsteknikker som åreposeredning og cowboyredning.

 

Dag en har vi fokus på teknikk og sikkerhet. Dag to legger vi opp som en tur hvor vi praktiserer teknikkene vi har lært.

 

Etter kurset får du tildelt våttkort med grunnkurs-oblat, registrert hos Norges Padleforbund.

 

Du må være i fysisk god form for å delta på kajakkurs. Og du må kunne svømme. Informer instruktøren om du har fysiske plager som kan påvirke din evne til å utføre aktiviteter. Kajakkpadling er en vannsport, og du vil bli våt.  På våre kajakk-kurs gjennomfører vi kameratredning av kantret padler. Aldersgrense 16 år. 

 

Oppmøtested

Om oss

Kajakkpilotene har spredd padleglede og kunnskap til over 1000 elever siden oppstarten i 2010. Vi gleder oss til å ta i mot deg i idylliske Litlebergen, enten på introkurs, grunnkurs, teknikkurs eller rullekurs.

 

På kajakkursene vil du treffe på de erfarne
instruktørene Stefan og Torleif.

Torleif og Stefan