Neste

Teknikkurs

- 3 plasser
Flere kurs

Teknikkurs

16 timer - kr. 2950 .-

Oppmøte ved naustet i Litlebergen. kl 10.00 på dag en. Kurset varer til kl. 1800. Samme tid begge dager.

 

For deg som allerede har litt padle-erfaring (grunnkurs), men ønsker å forbedre dine ferdigheter i en havkajakk. Gjennom dette to-dagers kurset vil du lære å manøvrere kajakken i bølger og vind. Kurset tar for seg strøm-padling, surfing, redningsteknikker og effektiv padleteknikk.

 

For å delta på teknikkurset må du ha gjennomført grunnkurset.Husk å ta med deg våttkortet på teknikkurset. Prøv å få tid til noen turer i ukene før kurset. Gjennoppfrisk og øv noen ganger på kameratredning og egenredning, om du har muligheten.
 

I starten av kurset går vi igjennom det vi lærte på grunnkurset, før vi utvider og bygger videre med flere padleteknikker, som f.eks baugtak og dratak.

Vi kommer til å se  på hvordan, kropp, kajakk og teknikk fungerer sammen og vi kommer til å trene på å kombinere ulike teknikker for å få mest mulig

effektive og flytende bevegelser. Vi skal utforske hvordan strøm, vindretning og bølger fungerer på våre kajakker og hvordan vi manøvrere kajakken best mulig på havet. 
 

En viktig del av kurset er viet sikkerhet.  Vi kommer derfor til å øve videre på kameratredning, cowboyredning og andre redningsteknikker, som f.eks eskimoredning. Du kommer også til å lære å slepe andre padlere, både som redningsteknikk, og som syketransport. 
 

Kurset går over en helg. Dag en har vi hovedfokus på teknikk og øvelser. Dag to drar vi ut på havet. Vi velger området ut i fra værmeldingen.

Vær, vind og bølger som vi må ta hensyn til. Du må ha med egen kajakk, tørrdrakt, hjelm og taueline. Det kan også være lurt å ta med neoprenhood.

 

Ha alltid også med tørt skifte når du er ute i kajakk, det gjelder selvsagt også på kurs.

Vi anbefaler alltid at du har med et ekstra sett ullundertøy og noe vindtett i en

vanntett sekk eller pose.

Oppmøtested

Om oss

Kajakkpilotene har spredd padleglede og kunnskap til over 1000 elever siden oppstarten i 2010. Vi gleder oss til å ta i mot deg i idylliske Litlebergen, enten på introkurs, grunnkurs, teknikkurs eller rullekurs.

 

På kajakkursene vil du treffe på de erfarne
instruktørene Stefan og Torleif.

Torleif og Stefan