Neste

Rullekurs

- 2 plasser
Flere kurs

Grunnkurs Våttkort

16 timer - kr. 2750 .-

Grunnkurset er et grundig og gøyt kajakkurs.  Her vil du virkelig få lært å padle.
 

Kurset begynner med en innføring om selve kajakken, fornuftig bekledning, og rett bruk av kajakk og kajakkutstyr. Vi vil også komme innom tema som skadeforebygging, turpadling og pakking av kajakk.

 

Kurset går over en helg. Oppmøte lørdag kl. 10:00 på Litlebergen, og vi avslutter klokken 18:00, samme tid og sted søndagen.

 

Mesteparten av kurset foregår på sjøen og vi skal øve på god padleteknikk og grunnleggende manøvrering av kajakken. I praksis betyr det at vi skal lære å padle fremover, bakover og sidelengs. I tillegg skal vi lære forskjellige måter å styre kajakken på, både ved hjelp av ulike åretak og ved effektiv bruk av kropp og kajakk. 

 

Vi skal også lære mer om sikkerhet,  blant annet skal vi øve på kameratredning av kantret padler. Du vil også få en introduksjon til egenredninger som åreposeredning og cowboyredning

 

Dag en har vi hovedfokus på teknikk og øvelser.
 

Dag to legger vi opp som en tur hvor vi praktiseres tekinikkene vi har lært. 

Du får låne kajakk med tilhørende padleutstyr og bekledning.
 

Vi anbefaler alltid at du har med et ekstra sett ullundertøy og noe vindtett i en vanntett sekk eller pose. 
 

Etter kurset får du tildelt våttkort med grunnkurs-oblat, registrert i Norges padleforbund.

 

På kurset skal vi gjennomføre kameratredninger som er fysisk krevende.  Du må være i normal fysisk god form for å delta på kajakkurset.  Og du må kunne svømme. Aldersgrense 16 år. 

 

Oppmøtested

Om oss

Kajakkpilotene har spredd padleglede og kunnskap til over 1000 elever siden oppstarten i 2010. Vi gleder oss til å ta i mot deg i idylliske Litlebergen, enten på introkurs, grunnkurs, teknikkurs eller rullekurs.

 

På kajakkursene vil du treffe på de erfarne
instruktørene Stefan og Torleif.

Torleif og Stefan