Neste

Rullekurs

- 2 plasser
Flere kurs

Teknikkurs Hav

16 timer - kr. 3250 .-

Gjennom dette to-dagers kurset vil du lære å manøvrere kajakken i bølger og vind, samt ulike redningsteknikker og effektiv padleteknikk. 
Vi skal utforske hvordan strøm, vindretning og bølger fungerer på våre kajakker og hvordan vi manøvrerer kajakken best mulig på havet. 


For å delta på teknikkurset må du ha gjennomført grunnkurset. Husk å ta med deg våttkortet med grunnkurs-oblat.
Du må ha med egen havkajakk (helst med senkekjøl), og tilhørende utstyr. Ta med tørrdrakt, hjelm og taueline. Det kan også være lurt å ta med en neoprenhood.

Oppmøte dag en i Litlebergen. Vi starter kl 10.00 og avslutter kl. 1800 begge dager.


I starten av kurset går vi igjennom det vi lærte på grunnkurset, før vi utvider og bygger videre med flere padleteknikker, som f.eks baugtak og dratak.
Vi kommer til å se  på hvordan, kropp, kajakk og teknikk fungerer sammen og vi kommer til å trene på å kombinere ulike teknikker for å få mest mulig
effektive og flytende bevegelser. 
 

En viktig del av kurset er viet sikkerhet.  Vi kommer derfor til å øve videre på kameratredning, cowboyredning og andre redningsteknikker, som f.eks eskimoredning. Du kommer også til å lære å slepe andre padlere, både som redningsteknikk, og som syketransport. 

 

Prøv å få tid til noen turer i ukene før kurset. Gjennoppfrisk og øv noen ganger på kameratredning og egenredning, om du har muligheten.
 

Kurset går over en helg. Dag en har vi hovedfokus på teknikk og øvelser. Dag to drar vi ut på havet. Ca. en times kjøring fra Bergen, enten i Øygarden eller i Nordhordland. Vi velger området ut i fra værmeldingen.


Vi anbefaler alltid at du har med et ekstra sett ullundertøy og noe vindtett i en vanntett pakkpose.
 

Med forbehold om nok antall deltakere. Kursbeløpet refunderes ved kansellering.

Oppmøtested

Om oss

Kajakkpilotene har spredd padleglede og kunnskap til over 1000 elever siden oppstarten i 2010. Vi gleder oss til å ta i mot deg i idylliske Litlebergen, enten på introkurs, grunnkurs, teknikkurs eller rullekurs.

 

På kajakkursene vil du treffe på de erfarne
instruktørene Stefan og Torleif.

Torleif og Stefan